Želatino namočite v skladu z navodili na embalaži. Borovnice odtajajte.
V mešalni posodi zmešajte skuto, sladkor in vanilin sladkor. Segrejte češnjevo žganje. V vročem češnjevem žganju raztopite želatino v skladu z navodili na embalaži. Najprej z metlico v raztopljeno želatino vmešajte približno 4 žlice mase, nato pa dodajte še preostalo. Postavite jo za 15 minut v hladilnik in občasno premešajte. Smetano stepite, da nastane čvrsta in iz beljakov pripravite čvrst sneg. Stepeno smetano in sneg vmešajte v maso.
Mousse razdelite v kozarce in jih postavite za najmanj 1 uro v hladilnik.
Zavrite bezgov in limonin sok, sladkor, vanilin sladkor ter cimetovo palčko. Gustin zmešajte z vodo, vmešajte v sadni preliv ter še enkrat na hitro zavrite. Nato dodajte borovnice in češnjevo žganje. Odstranite cimetovo palčko. Pustite, da se preliv ohladi. Pred serviranjem z njim prelijte pripravljen mousse.
Uporabite le sveža jajca (preverite datum znesitve, rok trajanja je nato še 23 dni).
Desert
Desert
Desert