V lončku segrejte mleko, nato v njem raztopite maslo ali margarino.
V posodi dobro zmešajte moko in kvas. Dodajte ostale sestavine. V to zmes dodajte toplo mešanico mleka in maščobe ter vse skupaj z mešalnikom (s spiralami) zgnetite v gladko testo. Mešajte skupaj 5 minut, najprej pri najmanjši, nato pa pri največji hitrosti. Testo pokrijte in ga pustite na toplem vzhajati tako dolgo, da se vidno poveča.
Testo položite na rahlo pomokano delovno površino in ga razdelite na štiri enako velike dele. Vsak kos oblikujte v svaljek, dolg približno 50 cm. Svaljke položite na sredino papirja za peko v obliki križa. Pri tem en svaljek položite nad, enega pa pod druge svaljke (slika 1).
Zdaj konce spodnjih svaljkov položite v smeri urnega kazalca čez svaljke, ki so na desni strani (slika 2).
Nato konce s spodnje strani položite v nasprotni smeri urnega kazalca čez svaljke na levi strani. Konce zvijte pod kruh in malo pritisnite. Kruh s papirjem za peko povlecite na pekač in ga še enkrat pustite vzhajati na toplem, približno 30 minut. Segrejte pečico.
: pribl. 180 °C
: pribl. 160 °C
Pomešajte rumenjak in mleko ter premažite kruh. Posujte s pistacijami in mandlji ter specite.
: spodnja rešetka
Čas peke: pribl. 25 Minute
Kruh skupaj s papirjem za peko prestavite na mrežo in pustite, da se ohladi.
Kolači
Kolači
Kolači