Kakavove piškote zmelji in jih zmešaj s 50 g stopljenega masla. Tako dobiš hrustljavo dno.Če želiš bolj mehko piškotno dno, pa dodaj še 50 ml sladke smetane.Na kartonasto tortno podlago namesti tortni obroč, ki mu po notranjem delu namestiš acetatno folijo.V tortni obroč stresi piškotno zmes in jo potlači ob dno.Poskrbi, da bo ravna.
V posodo stresi obe vrečki čokoladnega ledenega deserta.Dodaj 200 ml sladke smetane in 200 ml mleka.Z električnim mešalnikom mešaj 3 minute, da postane krema puhasta in čvrsta.Dobljeno kremo nanesi na piškotno dno in jo poravnaj.Torto postavi v zamrzovalnik, da se krema strdi.
V posodo stresi obe vrečki vanilievega ledenega deserta.Dodaj 200 ml sladke smetane in 200 ml mleka.Z električnim mešalnikom mešaj 3 minute, da postane krema puhasta in čvrsta.Primešaj 3 žlice nastrgane čokolade.Dobljeno kremo nanesi na čokoladno plast in jo poravnaj.Torto postavi v zamrzovalnik za 4 ure.
Nad vodno kopeljo raztopi 100 g temne čokolade v 100 ml sladke smetane.Premešaj ju, da dobiš gladek ganache.Ganache z dresirno vrečko nabrizgaj po robu torte, da dobiš “dripping” efekt.Na vrh torte nameči poljubne čokoladice in potresi nastrgano čokolado.Torto postavi nazaj v zamrzovalnik, kjer naj počaka na postrežbo.Preden torto razrežeš, naj 20 minut počaka na sobni temperaturi.
Desert
Desert
Desert