V dno pekača s snemljivim obodom vpni papir za peko, stene pa dobro premaži z maslom.Vse sestavine za testo zmešaj in na hitro pregneti, nato pa testo takoj razvaljaj in ga prenesi v tortni prekač.S testom enakomerno obloži dno in stene, nato pekač postavi v hladilnik za 20 minut.
V 100 ml mleka z metlico vmešaj dve vrečki vanilijevega pudinga.Preostalih 400 ml mleka zavri, vanj pa z metlico vmešaj pudingovo zmes.V še vroč puding v dveh delih vmešaj 800 g milerama.Dobljeno kremo vlij v pekač s testom ter jo pogladi in poravnaj.
Po vrhu kreme razporedi 450 g gozdnih borovnic.Torto peci 65 – 70 minut pri 170 ºC.Po koncu peke torto pusti v pekaču in jo najprej ohladi na sobno temperaturo, nato pa pekač prestavi v hladilnik za čez noč.
V posodico stresi prašek za rdeči preliv za torte in ga zmešaj z 250 ml vrele vode.Preliv prelij po borovnicah.Torto postavi v hladilnik za 15 minut.Odstrani obroč ter jo razreži in pomlati!
Desert
Desert
Desert