V kozico stresi 250 g zamrznjenih borovnic in 1-2 žlici sladkega prahu.
Borovnice segrevaj, da se povsem zmehčajo, nato jih fino spasiraj.
V hladni vodi namoči 3 liste želatine.
Počakaj, da se želatina napoji, nato jo ožemi in vrzi v kozico z vročo borovničevo osnovo.
Mešaj, da se želatina povsem stopi.
Še vročo zmes zlij v pekač s premerom 18 cm, na dno katerega prej postaviš peki papir.
Pekač postavi v zamrzovalnik.
Pečico segrej na 180 ºC.
V posodo ubij jajce in dodaj navaden in vanilin sladkor.
Jajce s sladkorjem penasto stepi do svetle pene, kar vzame približno 6 minut električnega miksanja.
K jajcu dodaj 30 g olja in 20 g mleka.
V drugi posodi zmešaj 60 g moke, 20 g kokosove moke in pol žličke pecilnega praška.
Suhe sestavine električno primešaj k mokrim.
V dno tortnega modela s snemljivim obodom vpni list peki papirja, nato vanj vlij biskvitno zmes.
Biskvit peci 15-20 minut pri 180 ºC.
Da je biskvit pečen, preveri z zobotrebcem – ta mora po vbodu ostati suh.
V posodi zmešaj 250 g mascarpone sira, 4 žlice namaza s kokosom in 2 žlici sladkega prahu (ali po okusu).
V hladni vodi namoči 5 listov želatine.
Ko se želatina napoji, jo ožemi in vrzi v kozico z dvema žlicama mleka.
Nad srednjim ognjem segrevaj, da se želatina stopi, nato jo električno primešaj v kremo.
500 ml sladke smetane stepi v stepeno smetano, nato jo s spatulo primešaj v kremo.
Biskvit prenesi na tortno dno, okoli njega pa zategni tortni obroč.
Po notranji strani obroča namesti acetatno folijo.
Na biskvit nanesi polovico kreme in jo poravnaj.
Na sredino kreme položi borovničev insert.
V model stresi preostanek kreme in ga poravnaj.
Torto postavi v hladilnik, da se krema strdi.
V kozico stresi 200 g zamrznjenih borovnic in 1 žlico sladkega prahu.
Borovnice segrevaj, da se povsem zmehčajo, nato jih fino spasiraj.
V hladni vodi namoči 2 lista želatine.
Počakaj, da se želatina napoji, nato jo ožemi in vrzi v kozico z vročo borovničevo osnovo.
Mešaj, da se želatina povsem stopi.
Ko se osnova malce ohladi, jo zlij po vrhu torte.
Torto postavi v hladilnik za vsaj 6 ur, še raje pa kar čez noč.
Po vrhu torte razporedi cele in razpolovljene sveže ameriške borovnice.
Torto potresi s kokosovo moko.
Desert
Desert
Desert