V mešalno posodo vsujte moko. Dodajte preostale sestavine in jih z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji, da nastane gladko testo. Testo zavijte v folijo in ga postavite za približno 1 uro v hladilnik.
Pekač namastite. Pečico predhodno segrejte.
: 200 °C
: 180 °C
Testo na pomokani površini razvaljajte v obliki kroga (Ø 35 cm). Na model za peko ga položite tako, da nekaj testa rahlo gleda čez rob. Testo z vilicami večkrat prepikajte. Model za peko položite na rešetko v pečici in začnite peči.
: sredina pečice
Čas peke: 12 Minute
V mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) penasto stepite maslo. Med mešanjem postopoma dodajajte sladkor in vanilin sladkor, dokler se masa ne zgosti. Vanjo dodajte jajce ter vse skupaj mešajte 1/2 minute na najvišji stopnji. V maso nato umešajte še mandlje.
Zmanjšajte temperaturo in spremenite položaj v pečici. Nadev razdelite po biskvitu in nadaljujte s peko.
: spodnja rešetka
Čas peke: pribl. 15 Minute
: pribl. 180 °C
: pribl. 160 °C
Torta naj se na kuhinjski rešetki ohladi.
Želatino namočite v skladu z navodili na embalaži. Zmešajte pinjenec, sladkor, vanilin sladkor in limonin sok. Želatino raztopite v skladu z navodili na embalaži ter jo zmešajte najprej z dvema žlicama mešanice s pinjencem, nato pa zraven primešajte še prostanek te mešanice.Smetano čvrsto stepite. Ko se začne masa strjevati, vanjo umešajte stepeno smetano, pripravljeno kremo pa nato razdelite po biskvitu. Torto postavite za najmanj 2 uri v hladilnik, še bolje čez noč.
Jagode operite in očistite. Narežite jih na četrtine ali šestine ter jih v obliki cveta položite na kremo s pinjencem.Jagodno marmelado segrejte. Z njo premažite jagode.
Torto okrasite z lističi mete in okrasnimi cvetlicami.
Kolači
Kolači
Kolači