Namastite dno tortnega modela in ga obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte.
: 180 °C
: 160 °C
V mešalni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in kakav. Dodajte preostale sestavine (razen nastrgane čokolade) in z mešalnikom (metlici za mešanje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 2 minuti, da nastane gladko testo. V testo umešajte nastrgano čokolado. Testo v modelu pogladite. Model položite na rešetko v pečici.
: sredina pečice
Čas peke: 25 Minute
Rob tortnega modela previdno odstranite. Biskvit prevrnite na kuhinjsko rešetko, obloženo s papirjem za peko, kjer naj se povsem ohladi.
Biskvit položite na pladenj za torto in ga obdajte z obročem za torto ali z očiščenim robom tortnega modela.
V mešalno posodo zlijte jajčni liker. 1 zavitek Želatine Fix z metlico za mešanje dodajte jajčnemu likerju in mešajte približno 1 minuto. Smetano in 2 zavitka Želatine Fix čvrsto stepite ter umešajte vanilin sladkor. Nastalo kremo umešajte v zmes z jajčnim likerjem ter vse skupaj enakomerno razdelite po biskvitu.
Želatino Fix z metlico za mešanje dodajte jajčnemu likerju in mešajte približno 1 minuto. Zmes z jajčnim likerjem nato počasi zlivajte na sredino torte. Torto medtem vrtite, da se zmes enakomerno porazdeli. Torto z jajčnim likerjem postavite za najmanj 3 ure v hladilnik, še bolje čez noč.
Smetano, vanilin sladkor in Kremfix čvrsto stepite ter z nastalo kremo napolnite brizgalno vrečko z nastavkom v obliki zvezde. Rob tortnega modela previdno odstranite. Po torti nato nabrizgajte dekorativne kupčke in jo okrasite z nastrgano čokolado.
Kolači
Kolači
Kolači