Model za torto namastite in obložite s papirjem za peko. Segrejte pečico.
: pribl. 180 °C
: pribl. 160 °C
V posodi zmešajte moko in pecilni prašek. Dodajte preostale sestavine in mešajte z mešalnikom (s spiralami), najprej pri najmanjši, nato pa pri največji hitrosti.
Četrtino testa na tanko razvaljajte na rahlo pomokani delovni površini in izrežite približno šest motivov zajčkov. Zajčke razporedite po pekaču in jih specite.
: sredina pečice
Čas peke: pribl. 30 Minute
Iz preostalega testa oblikujte kroglo, jo razvaljajte po dnu okroglega modela za torte, večkrat prebodite z vilicami in specite.
: sredina pečice
Čas peke: pribl. 15 Minute
Zajčke dajte na mrežo in pustite, da se ohladijo. Ko je krhko testo pečeno, ga takoj ločite od dna modela za torto in ga pustite na mreži, da se ohladi.
V kozici stopite maslo in pustite, da se ohladi. Očistite dno okroglega modela za torto, ga namastite in obložite s papirjem za peko.
V posodi z mešalnikom (z metlicami) penasto mešajte jajca pri največji hitrosti približno 1 minuto. Zmešajte sladkor in vanilin sladkor ter ju po 1 minuti vmešajte v testo. Mešajte še 2 minuti. Moko pomešajte z gustinom, kakavom in pecilnim praškom ter na kratko mešajte pri najmanjši hitrosti. Nato na hitro vmešajte maslo. Testo dajte v okrogli model za torte in ga poravnajte. Model postavite na rešetko v pečico in specite.
: spodnja rešetka
Čas peke: pribl. 25 Minute
Pečen biskvit ločite od modela, ga zvrnite na mrežo, ki ste jo obložili s papirjem za peko, in pustite, da se ohladi.
Papir za peko povlecite z biskvita in ga vodoravno enkrat prerežite.
Mandarine stresite v cedilo in jih pustite, da se dobro odcedijo. Dno iz krhkega testa položite na pladenj za torte in ga premažite z marmelado. Na to položite spodnji biskvit, rahlo pritisnite. Na spodnji biskvit položite mandarine. Sladko smetano stepemo z vanillin sladkorjem in kremfixom, da nastane čvrsta krema. Polovico stepene smetane previdno razmažite po mandarinah. Na to položite zgornji biskvit, rahlo pritisnite in ga premažite s preostalo stepeno smetano. Rob dekorativno okrasite z nožem. Torto do postrežbe hranite na hladnem.
Zajčke okrasite s sladkorno pisavo in pisanimi okraski za kolače. Torto posujte s pistacijami. Zajčke in čokoladna jajčka razporedite po torti, preden jo postrežete.
Desert
Desert