Jabolka olupimo, vsako narežemo na štiri dele, nato pa vsak kos narežemo na manjše kose. Mandlje damo v lonec in rahlo zapečemo. Dodamo jabolka, sladkor, rozine in polovico jabolčnega soka ter vse skupaj premešamo in dušimo približno 5 minut. Preostali sok zmešamo z osnovo, mešanico dodamo jabolkom in med mešanjem zavremo.
Pekač za vaflje najprej segrejte na najvišjo temperaturo.
Maslo ali margarino v skledi z mešalnikom (metalko) penasto umešamo. Med mešanjem dodajamo sladkor in vanilijev sladkor ter mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo. Dodajte jajca eno za drugo in mešajte vsake pol minute na visoki hitrosti. Moko zmešamo s cimetom in pecilnim praškom ter skupaj z mlekom na kratko zmešamo pri srednji hitrosti.
Pekač za vaflje znižamo na srednjo temperaturo in namastimo. Testo (po 2 veliki žlici) nadevamo v pekač za vaflje in pečemo do zlato rjave barve. Vaflje posamezno pustimo, da se ohladijo na kuhinjski rešetki ali jih še tople postrežemo s kompotom. Opomba: upoštevajte navodila za uporabo pekača vafljev.
Desert
Desert
Desert