V kozico stresi 250 g borovnic in dodaj 2 žlici sladkega prahu, sok pol limone in lupinico ene limone.Kozico pristavi nad ogenj in kuhaj, da se borovnice povsem zmehčajo.V majhni posodici zmešaj žličko gustina in 2 žlici hladne vode, da nastane gladka zmes.To mešanico primešaj k borovnicam, ki jih vrneš nad ogenj.Kuhaj, da se borovničev preliv zgosti.
V skledo stresi vrečko zmesi za vaflje, 200 ml mleka in eno jajce.Mešaj z mešalnikom približno 1 minuto, da dobiš gladko zmes.Pekač za vaflje segrej in ga premaži z maslom.Vanj nadevaj nekaj žlic mase, nato ga zapri in pusti 3 minute, da postane vafelj zlato rjave barve.Ponavljaj postopek, dokler ne porabiš vsega testa.
Vaflje posuj s sladkim prahom in jih serviraj z vročim borovničevim prelivom.
Desert
Desert
Desert