Jagode operite in očistite, 5 jagod dajte na stran. Iz preostalih jagod naredite pire in ga pomešajte s sladkorjem. Stepite čvrsto smetano. Med stepanjem počasi dodajajte Želatino fix. Primešajte jagodni pire. S smetano napolnite vrečko za zamrzovanje. Vrečko zaprite in dajte v hladilnik.
V ponvi z dnom proti prijemanju popražite mandlje, jih stresite na krožnik in pustite, da se ohladijo. Aparat za peko vafljev najprej segrejte na najvišji temperaturi. Opomba: Prosimo, da upoštevate navodila proizvajalca aparata za peko vafljev.
V posodi zmešajte moko in Backin pecilni prašek. Dodajte ostale sestavine, razen mandljev. Nato vse skupaj mešajte z mešalnikom (z metlicami) najprej pri najmanjši, nato pa 2 minuti pri največji hitrosti, da dobite gladko testo. Primešajte mandlje.
Aparat za peko vafljev nastavite na srednjo temperaturo in ga namastite. V aparat dajte 2–3 žlice mase na vafelj in pecite do zlate barve. Vaflje pustite na kuhinjski mreži, da se ohladijo
Vaflje postrezite z jagodno smetano. Odrežite vrh vrečke za zamrzovanje. Vaflje posujte s sladkorjem v prahu, jih okrasite z jagodami in postrezite.
Desert
Desert
Desert