Pripravite pravokoten kalup (za kruh) z dimenzijami 29 × 10 × 7 cm in ga obložite s prozorno folijo, tako da folija na vseh straneh sega čez rob kalupa za nekaj centimetrov. Najprej pripravite nadev z malinami. V ustreznem loncu zmečkajte maline in sladkor ter dodajte Gustin. Segrevajte na močnem ognju ob stalnem mešanju, dokler zmes ne zavre.
Odstranite z ognja in dodajte vanilijev sladkor ter premešajte. Pustite, da se ohladi. Za čokoladno plast stopite čokolado z oljem na pari ob stalnem mešanju, dokler ne dobite gladke, sijoče zmesi. Ko se nadev z malinami ohladi, nadaljujte pripravo ledenega deserta
Zmešajte ledeni desert s po 2 dl hladnega mleka in smetane za stepanje. Sledite navodilom na vrečki, dokler ne dobite čvrste kremaste zmesi. Na koncu dodajte aromo Finesse Bourbon vanilije in še malo premešajte. V kalup najprej razporedite plast okoli 1,5 cm višine ledenega deserta, nato postavite v zamrzovalnik za približno 10 minut. Potem razporedite plast nadeva z malinami in ponovno postavite v zamrzovalnik za 10 minut.
Po malinah razporedite čim tanjši sloj čokolade. Postavite v zamrzovalnik za nekaj minut, da se čokolada strdi. Ta postopek ponovite, dokler ne porabite vseh sestavin. Površino deserta prekrijte s prozorno folijo in postavite v zamrzovalnik za šest ur, najbolje čez noč.
Pred serviranjem pripravite čokoladno glazuro tako, da stopite čokolado z oljem na pari. Zamrznjen desert preložite na krožnik za serviranje, prelijte ga s čokoladno glazuro in posujte z Dr. Oetker kakavovimi drobtinicami. Okrasite z malinami in lističi mete. Ledeni desert režite z večjim ostrim nožem, ki ste ga prej segreli pod curkom vroče vode.
Desert
Desert
Desert