Pravokotni model obložite s folijo za ohranjanje svežine. Jagode operite, očistite in jih pretlačite v pire.
V posodo nalijte hladno mleko. Dodajte Dr. Oetker Ledeni desert v prahu in z mešalnikom (z metlicami) na kratko mešajte pri najmanjši hitrosti. Nato mešajte še 3 minute pri največji hitrosti. Četrtino kreme vlijte v model, po njej razporedite četrtino jagodnega pireja, nato pa z vilicami narahlo pomešajte kremo, da dobite marmorni vzorec. Preostalo kremo in jagodni pire nalagajte po plasteh na enak način in z vilicami ponovno naredite marmorni vzorec. V kremo v enakih razmakih vstavite približno 15 slamic (slika 1) in jo dajte za najmanj 4 ure v zamrzovalnik na temperaturo –18°C.
Grobo nasekljajte belo kuverturo in temno čokolado ter ju ločeno stopite na vodni pari pri nizki temperaturi. Sladoled vzemite iz modela, odstranite folijo in narežite na približno 15 enako velikih kosov. Sladoled do polovice pomočite v belo in temno čokolado, ga malo obrnite in po želji potresite s pisanimi drobtinicami, rožnatimi kristalčki, srebrnimi perlicami in mix zvezdicami. Okrasne cvetlice premažite z malo čokolade in jih nalepite na sladoled. Znova dajte za kratek čas v zamrzovalnik.
Desert
Desert
Desert