Namastite model za peko. Predhodno segrejte pečico.
Zgornji in spodnji grelnik: pribl. 200 °C
Vroči zrak: pribl. 180 °C
V mešalni posodi zmešajte moko, kakav in pecilni prašek. Dodajte preostale sestavine in jih z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji, da nastane gladko testo. Krhko testo vtisnite v model, tako da oblikujete podlago in rob. Model nato položite na rešetko v pečici.
Položaj v pečici: srednji
Čas peke: približno 20 minut
Pustite, da se krhko testo za pito v modelu ohladi na kuhinjski rešetki.
Datlje grobo nasekljajte in jih skupaj z vodo v mešalni posodi dobro pretlačite. Zmes nato pretlačite še skozi fino cedilo. Vmešajte še sol po okusu. Datljevo slano karamelo porazdelite po krhkem testu.
Čokolado nadrobite in jo v vodni kopeli na majhnem ognju raztopite. Svilnati tofu v skledi za mešanje do gladkega pretlačite. Vmešajte javorjev sirup, vanilin sladkor in Kremfix. Vmešajte še tekočo čokolado. Čokoladni nadev namažite na podlago iz krhkega testa in postavite v hladilnik, dokler se ne strdi (vsaj 2 uri).
Vegansko čokoladno pito odstranite iz modela.
Desert
Desert
Desert