Pečico segrej na 180 ºC.Na dno dveh modelov za torto s premerom 18 cm vpni papir za peko, robove pa namasti.V posodo zlij 600 ml sojinega mleka in 2 žlici limonovega soka, nato mešaj, dokler se zmes ne zgosti.V večji posodi zmešaj 800 g moke, 2 žlički pecilnega praška in 500 g sladkorja.Dodaj 400 ml rastlinskega olja, žličko vanilijeve arome ter gosto zmes sojinega mleka in limonovega soka.Vse skupaj dobro premešaj.Biskvitno zmes razdeli med oba tortna modela in jo poravnaj s tresenjem.Biskvit peci 80-85 minut, da se zlatorjavo zapeče.Njegovo pečenost preveri z zobotrebcem, ki mora po vbodu vanj ostati suh.Po peki naj se biskvita ohlajata v modelih 10 minut, nato ju prenesi na rešetko, da se povsem ohladita.Vsakemu biskvitu odreži hribček na vrhu, da dobiš ravno površino, nato ga nareži na tri enako debele plasti.
400 g zmehčane margarine miksaj, da postane gladka in sijoča.V štirih intervalih vmešaj skupno 150 g limonove kreme in 4 žlice limonovega soka, vmes pa poskrbi, da je zmes dobro vmešana.Kremo miksaj na najvišji hitrosti, da postane gladka in malce stepena.Prenesi jo v prvo dresirno vrečko.V drugo dresirno vrečko stlači mešanico 200 g limonove kreme in dveh žlic limonovega soka.
Na podlago za torte postavi prvi biskvit, okoli njega pa zategni nastavljiv tortni obroč.Po notranji strani obroča namesti acetatno folijo.Na biskvit nariši tri prstane iz margarinove kreme, vmesne prazne prstane pa zapolni z brizganjem limonove kreme.Na omenjeno postavi drug biskvit, ki ga načičkaš po enakem vzorcu.Postopek ponavljaj, dokler torte ne zaključiš z zadnjim, šestim biskvitom – nanj ne nanašaš kreme.Torto postavi v hladilnik za vsaj 2 uri.
V posodo stresi 200 g zmehčane margarine, 160 g sladkega prahu in žlico limonovega soka.Vse skupaj električno mešaj 10 minut.Po dve žlici dobljene zmesi razdeli med tri posodice.V prvo posodico vmešaj nekaj kapljic rumene barve, v drugo malce več, v zadnjo pa največ.Tako dobiš tri kreme različno intenzivne rumene barve.Neobarvano kremo razmaži po vrhu torte in okoli zgornjega roba torte.Vse tri obarvane kreme nabrizgaj okoli torte – najbolj rumena plast naj bo spodaj, najmanj pa zgoraj.Kremo na torti pogladi z lopatko za torte, medtem ko torto vrtiš.Okoli spodnjega dela torte nanizaj zajčke, izrezane iz rumenega in belega fondanta. Oči jim nariši s čokoladnim pisalom.
Kolači
Kolači
Kolači