Jajci ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščepec soli.
Rumenjakoma dodamo sladkor in jih stepamo vsaj 10 minut, da se prostornina poveča za vsaj še enkrat in postane zmes svetlo rumena.
Moko in pecilni prašek zmešamo in presejemo. Olje in vodo izmerimo v merilni lonček.
V rumenjakovo zmes po treh delih dodajamo suhe in tekoče sestavine, dokler ni vse vmešano. Vmešamo še mak.
Na koncu z lopatko počasi po treh delih vmešamo še sneg. Prelijemo v dobro namaščen tortni pekač – lahko ga izdatno obložimo še s paprijem za peko in namastimo tudi tega.
Pečemo na zgornji tretjini pečice, segrete na 170 stopinj 35 minut oziroma dokler iz peciva ne pride ven čist zobotrebec. Vzamemo iz pekača in ohladimo
Želatino namočimo v mrzlo vodo za vsaj 10 minut. V posodo dodamo nekih 30-40 ml vode in vanjo dodamo ožeto želatino. Segrevamo na najnižji temperaturi da se želatina popolnoma utekočini. Vmes nekajkrat premešamo.
Tretjini tekoče sladke smetane dodamo mascarpone sir, sladkor, limonin sok, limonino lupinico, semena vanilijevega stroka in rum. Fino premešamo. Ostalo sladko smetano stepamo do točke da je mehko stepena, torej se ob dvigu lopatic cofek povesi navzdol. Na tej točki med rednim mešanjem vlijemo stopljeno želatino. K smetani vmešamo mascarpone kremo in po okusu dosladkamo in dodamo limonin sok.
Položimo v zamrzovalnik za 30-40 minut.
Tortni biskvit zrežemo na tri dele. Vodo in sirup zmešamo. Kremo zmešamo in naložimo v brizgalno vrečko. Spodnji del namočimo s sokom in nabrizgamo kremo da ob robu dobimo lepe vzorčke. Ponovimo.
Vrh okrasimo s smetano, velikonočnimi jajčki in na sredino dodamo velikonočnega zajčka.
Desert
Desert