Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščepec soli.
Rumenjakom dodamo sladkor in jih stepamo vsaj 10 minut, da se prostornina poveča za vsaj še enkrat in postane zmes svetlo rumena.
Moko in pecilni prašek zmešamo in presejemo. Olje in vodo izmerimo v merilni lonček.
V rumenjakovo zmes po treh delih dodajamo suhe in tekoče sestavine, dokler ni vse vmešano.
Na koncu z lopatko počasi po treh delih vmešamo še sneg.
Takoj prelijemo v pripravljen, namaščen tortni pekač, ki smo ga obložili tudi s papirjem za peko. Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35-45 minut – dokler zobotrebec iz biskvita ne pride ven popolnoma čist.
Biskvit ohladimo. Ohlajenega obrežemo v ovalno obliko. Na sredini izrežemo krog in mu odrežemo zgornji pokrov kot vidite v videu.
Torto položimo na servirni krožnik. Nadevamo vanjo bonbone in jo pokrijemo s pokrovom.
Sladko smetano stepamo do mehkega. Takrat med rednim stepanjem vmešamo želatino. Mešamo še neko minuto da se smetana zgosti, nato pa dodamo vanilijevo pasto in sladkor v prahu.
S smetano premažemo biskvit in ga okrasimo z izbranim dekorjem.
Desert
Desert
Desert