V posodo stresi 75 g moke, 50 g masla, 25 g sladkorja in ščepec soli.
Sestavine zmešaj in stisni v kepo.
Kepo zavij v prozorno folijo in jo za 20 minut postavi v hladilnik.
Pečico segrej na 180 °C.
Testo razvaljaj po pomokani površini do debeline približno 0,3 cm.
Z modelčkom v obliki zajčka iz testa izreži nadebudne piškotke, ki jih razporediš po pekaču, prekritem s peki papirjem.
Ostanke testa združi v kepo, ki jo ponovno razvaljaš in narežeš v zajčke.
Piškotki se pečejo 7-10 minut pri 180 °C.
V skodelici zmešaj 100 ml mleka, 2 žlici sladkega prahu in vrečko vanilijevega pudinga.
400 ml mleka zavri, nato vanj z metlico vmešaj pudingovo zmes.
Dodaj žličko modrega barvila.
Mešaj, da se puding zgosti, nato ga natoči v kozarčke.
Kozarčke postavi v hladilnik.
Postopek ponovi še za rumeno, zeleno in rožnato plast, le da vsakič uporabiš primerno barvo, pri rožnati plasti pa namesto vanilijevega uporabiš malinov puding, barve pa ne.
Med posameznim kuhanjem pudinga naj kozarčki počakajo v hladilniku, po zadni plasti pa naj bodo na hladnem, dokler se puding povsem ne strdi.
500 ml sladke smetane stepi, nato jo nabrizgaj po vrhu kozarčkov.
Vanjo zatakni poljubne dekorje, ne pozabi pa na hrustljave zajčke!
Desert
Desert
Desert