V mešalni posodi dobro zmešajte rženo in pšenično moko s kvasom in nastavkom za kislo testo. Dodajte preostale sestavine in vse skupaj z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 5 minut, da nastane gladko testo. Pokrito testo pustite vzhajati na toplem tako dolgo, dokler se vidno ne poveča. Pekač obložite s papirjem za peko. Predhodno segrejte pečico.
Zgornji in spodnji grelnik: pribl. 200 °C
Vroči zrak: pribl. 180 °C
Testo rahlo posujte z moko, vzemite ga iz posode ter ga na rahlo pomokani površini znova dobro pregnetite.
Testo oblikujte v zvitek in ga razdelite na pribl. 8 enakomerno velikih kosov. Vsak kos testa oblikujte v okroglo žemljico, posujte z nekaj moke, položite na pekač in ponovno pustite vzhajati, dokler se kosi vidno ne povečajo.
Žemljice nato na pekaču dajte v pečico.
Položaj v pečici: srednji
Čas peke: pribl. 15 minut
Pečene kruhke skupaj s papirjem za peko položite na kuhinjsko rešetko, kjer naj se ohladijo.
Kruh
Kruh