V kozico nameči 100 g masla, 100 g rjavega sladkorja, tretjino žličke cimeta in žličko vanilijeve arome.Kozico pristavi nad srednji ogenj in med segrevanjem mešaj, da se sestavine stopijo in zmešajo v karamelno omako.
Štiri jabolka olupi, nareži na četrtine in odstrani peščišča.Krhlje na mandolini previdno nareži na tanke rezine.
V tortni pekač s snemljivim obodom vpni list papirja za peko.Na dno modela vlji karamelno omako, po celi površini pa v krogih razporedi jabolčne rezine.
V posodo stresi 120 g masla sobne temperature, 180 g sladkorja, 100 g rjavega sladkorja in vrečko vanilin sladkorja.Vse skupaj električno stepi do penastega.Primiksaj dve jajci, 100 ml mleka, žličko vanilijeve arome in sol.V ločeni posodi zmešaj 200 g moke in 2 žlički pecilnega praška.Mokasto zmes presej k mokrim sestavinam in premešaj s spatulo.Dobljeno biskvitno zmes zlij v pripravljen tortni model.
Torto peci 30-40 minut pri 180 ºC.Po peki naj počaka v pekaču 5-10 minut, da se malce shladi, nato na model postavi tortno dno, vse skupaj pa zvrni na glavo.Zdaj bo biskvit na dnu, karamelna jabolka pa na vrhu torte.Torto zaključi s kupčkom pekan orehov na sredini, nato pa se je kar takoj loti – najboljša je še rahlo topla.
Desert
Desert
Desert