PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.
Domači Princeskini krofi

Domači Princeskini krofi

Hrustljavo krhko testo in bogat kremast vaniljev nadev je slaščičarska klasika, katere okus nas vrne v otroštvo. Priprava Dr. Oetker princeskinih krofov je preprosta, hitra in vedno uspe. Tradicionalen okus in receptura zagotavljata domač okus, kot se ga spominjamo od slaščic naših babic. Eno pakiranje zadostuje za pripravo 20 princeskinih krofov. Le te lahko pred serviranjem okrasite še s sladkorjem v prahu, ki je priložen v pakiranju.

Zavitek vsebuje: 140 g mešanice za testo, 170 g mešanice za nadev

Dodati morate še: Za testo 120 g zmehčane margarine ali masla, 300 ml vode, 2 jajci. Za nadev 500 ml mleka.

Upoštevajte navodila za uporabo vaše pečice! Čas peke: 40 - 45 minut. Električna pečica: 200°C (segreta), pečica na vroči zrak: 180°C (segreta)

Priprava:

1. Priprava testa in oblikovanje: Obložite pekač s papirjem za peko. Segrejte pečico. Stresite mešanico za testo v posodo ter dodajte vodo in zmehčano margarino ali maslo. Z električnim mešalcem (spiralasti nastavki) mešajte pri največji hitrosti 1 minuto. Dodajte 2 jajci ter mešajte še 2 minuti. S pomočjo dveh žlic oblikujte približno 20 kupčkov testa ter jih razporedite na pekač, vendar ne preblizu skupaj, da se med peko nebi sprijeli.

2. Peka: Pecite na srednji rešetki pečice. Čas in temperaturo peke prilagodite vaši pečici. Vzemite pekač iz pečice in pečene princeske pustite da se popolnoma ohladijo in jih nato vzdolžno prerežite na pol.

3. Priprava nadeva: Prašek za nadev stresite v posodo ter dodajte mleko ter s pomočjo električnega mešalca najprej pri najnižji hitrosti in nato 3 minute pri najvišji, mešajte da dobite čvrst nadev. Nadev pustite 20 minut na hladnem. Potem s pomočjo vrečke za okraševanje napolnite spodnje polovice in jih pokrijte z zgornjim delom. Princeskine krofe pustite 2 uri v hladilniku. Preden jih postrežete jih po želji posujte s sladkorjem v prahu.

 

Dodatni nasvet: Pripravljen nadev lahko obogatite tako, da vanj dodate stepeno sladko smetano (200 ml) pred hlajenjem.

 

Sestavine:

Sestavine mešanice za kremo (170 g): sladkor glukozni sirup, kokosovo olje, modificirani škrob, emulgator (laktatni estri mono- in digliceridov maščobnih kislin), želatina, MLEČNE beljakovine (vsebuje LAKTOZO), barvilo (karoteni), sol, naravna aroma vanilije, aroma.

Sestavine mešanice za testo (140 g): koruzni škrob, JAJČNI beljak v prahu, maltodekstrin, sredstvo za vzhajanje (difosfati, natrijevi karbonati), sol, regulator kislosti (citronska kislina). Lahko vsebuje gluten in oreške.

Kalorične in hranilne vrednosti Domači Princeskini krofi

 Hranilna vrednost Na 100 g
proizvoda
Na 100 g pripravljene
mešanice **
% *
Energija 1784 kJ
422 kcal
813 kJ
194 kcal
10 %
Maščobe 9,2 g 10 g 14 %
od tega nasičene
maščobe
8,4 g 5,8 g 29 %
Ogljikovi hidrati 75 g 20 g 8 %
od tega sladkorji 33 g 10 g 11 %
Beljakovine 10 g 5 g 10 %
Sol 1,7 g 0,5 g 8 %

  * Priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ / 2000 kcal).

  ** Pripravljen z dodatkom mleka (1,5 % m.m.), margarine (70 % m.), vode in jajc.

Nadaljnji podatki o produktu

Skladiščenje: Hraniti na suhem in hladnem.

Količina polnjenja: 310g