Vse male odločitve, ki jih sprejemamo vsak dan, lahko na koncu veliko spremenijo. Zato smo na poti k bolj trajnostnim sestavinam. Prizadevamo si, da bi do leta 2025 zmanjšali krčenje gozdov v naših dobavnih verigah kakava, palmovega olja, soje, sladkorja in papirja ter tako zagotovili izbiro brez slabe vesti za vse.
Izbira surovin, ki koristijo tako kmetom kot okolju, je prav tako pomembna kot končni okus. Postopoma ustvarjamo okolju prijaznejše pogoje, zato se lahko dobro počutite glede svoje izbire.
Korak za korakom prispevamo k temu, da je odgovorna izbira lažja. Ponosni smo, da je 20 % vanilije, ki jo uporabljamo za sestavine za peko, že Fairtrade in ekološko certificirane. Smo tudi član pobude Sustainable Vanilla Initiative (SVI), ki si prizadeva za odgovornejše pridobivanje vanilije. Izvedite več o
SVI
Ni skrivnost, da pri Dr. Oetkerju obožujemo čokolado, saj vsako leto odkupimo približno 9200 ton kakava v prahu, da bi vam pomagali ustvariti slastne čokoladne dobrote – od browniejev do troslojnih čokoladnih tort. 99 % našega kakava v prahu ima certifikat Rainforest Alliance, s čimer pomagamo varovati biotsko raznovrstnost, opolnomočiti kmetijske skupnosti in preprečiti krčenje gozdov.
Preberite več o naši poti pridobivanja kakava ali obiščite spletno mesto Rainforest Alliance.
Nikoli ne kupujemo ogroženih vrst, in če je le mogoče, kupujemo tunino, ki ima certifikat trajnosti organizacije Marine Stewardship Council (MSC). Bodite pozorni na modro oznako MSC, ki pomeni, da so bile ribe ulovljene trajnostno, kar prispeva k ohranjanju zdravih oceanov in varovanju prihodnje preskrbe z morsko hrano. Izvedite več o MSC
Dobrobit našega planeta nam je vsem zelo pomembna, zato uporabljamo certificirano palmovo olje.
Za pridobitev certifikata mora biti palmovo olje pridelano na način, ki varuje prostoživečeb živali in rastline, okolje, skupnosti in delavce ter preprečuje krčenje gozdov. Vsak mali korak je pomemben in skupaj lahko dosežemo velike spremembe. Izvedite več o ciljih okrogle mize o trajnostnem
palmovem olju
Vse več perutnine, ki jo uporabljamo na naših picah, je v skladu z zavezo European Chicken Commitment, kar pomeni boljše življenjske pogoje in večjo skrb za živali. Naša današnja prizadevanja pomenijo korak k bolj trajnostnim praksam, kot je ustvarjanje več prostora in svetlobe za piščance.
Explore our commitment to ethical poultry sourcing, including following the European Chicken Commitment guidelines.
Izvedite večV naših dobavnih verigah pomagamo v boju proti krčenju gozdov, ki je glavni vzrok podnebnih sprememb. 99 % našega kakava v prahu že ima certifikat Rainforest Alliance, do leta 2025 pa načrtujemo, da v naših dobavnih verigah ne bo več krčenja gozdov.
Zavzemamo se za regenerativno kmetijstvo in sodelujemo s kmeti, da bi obnovili zdravje tal, biotsko raznovrstnost in ekosisteme ter hkrati pridelali hranljivo in trajnostno hrano. Sodelujemo za bolj trajnostno prihodnost.
Trajnost lahko na številne načine vključimo v svoje vsakodnevne dejavnosti. Na naših petih prednostnih področjih – prehrana, trajnostne sestavine, zmanjševanje količine odpadkov, podnebni ukrepi in vključenost – sprejemamo ukrepe, ki postopoma prinašajo velike spremembe. S skupnimi močmi lahko ustvarimo boljši jutri.
Uporabljamo vedno več trajnostnih sestavin, ponujamo več rastlinskih možnosti in uporabljamo več embalaže, ki jo je mogoče reciklirati.
Discover More